diumenge, 27 de setembre del 2009

Nou enregistrament
de la Contemporània
Sardaxou 4

Aquest nou enregistrament permet descobrir la proposta que ens ofereix aquest any la Contemporània: STIUS. En aquest nou espectacle hi podreu trobar, en format de sardanes, les cançons de l’estiu més comercials i amb més impacte mediàtic. 11 autors han seleccionat les tonades més enganxoses, més ballables i més festívoles. Sorprenents versions de peces clàssiques com La Barbacoa, Un rayo de sol i Cassatschok o versions de temes ben moderns com Amigos para siempre, La Macarena o Mambo 5.


Hem comptat amb la col·laboració del Sr. Lluís Subirana per la presentació del llibret del compacte. Li agraïm molt el seu ajut i la seva visió a distància de la feina feta per la Contemporània. Estem molt contents del seu suport. Gràcies. Tot seguit us oferim les seves paraules:


Si t’agraden les sardanes, estàs de sort. Si, a més, t’agrada el cinema, ets una persona afortunada, i si esperes l’estiu per tombar-te al sol i deixar córrer la imaginació, no busquis més ja que tens a les mans tot allò que desitges. I, si en el súmmum de la felicitat, al costat hi tens la persona que estimes, doncs, què més vols?


Tot això gràcies a la Contemporània que ens fa gaudir ballant o simplement escoltant les seves produccions. Unes suggerents i innovadores seleccions de temes que mantenint l’estructura de la sardana ens aporten un nou aire, una manera nova de gaudir del so dels instruments de la cobla, aquest conjunt instrumental únic al món, capaç d’actuar als escenaris concertístics més prestigiosos i als carrers i les places de pobles i ciutats.


Però si hi ha algú que no s’ajeu mandrejant al sol són els components de la Contemporània que no paren mai. Actuant, tocant, component i encarregant a nous i joves compositors les seves primeres obres. I promocionant molt bé el seu producte, que d’això en saben com el que més. Ah! I també són els més solidaris!


Bé, en el llibret s’expliquen les obres que podreu escoltar, els títols, els seus autors i les seves fonts d’inspiració. Jo només volia deixar constància de la meva admiració per la feina que fa la Contemporània, felicitar-los i encoratjar-los a seguir en aquesta línia.


I, com que en aquest món hi ha de tot, si després d’escoltar aquest CD encara hi ha algú que diu que les sardanes són avorrides, doncs... que s’ho faci mirar.


Lluís Subirana

Estudiós de la cultura catalana