dilluns, 4 de maig de 2015

Vint tocats - Concert benèfic del vintè aniversari de la cobla Contemporània per a la investigació sobre la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica


Vint tocats


La Contemporània us convida al concert inaugural del vintè aniversari de la formació, que se celebrarà el proper 14 de maig a les 21 hores a la Sala d’actes del Pavelló Docent de l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, dins el recinte hospitalari.

La cobla Contemporània, líder d’actualització de la música de cobla, us ofereix un concert especial anomenat Vint tocats, a través del qual recorrem la història de la cobla més diferent i les seves apostes arriscades i divertides. El programa, format per 12 peces, és una mostra representativa i més exitosa del Sardaxou de la Contemporània.

“Sardaxou” és fer de la sardana una festa. En les actuacions, els de la Contemporània coreografiem i animem fent gresca i xerinola. Hi podeu trobar confeti, barrets, escuma, globus..., amb l’ànim constant d’innovar. La música sempre és el fil conductor amb el qual s’engresca a tot el públic. Components i col·laboradors de la Contemporània agafem partitures musicals conegudes, les arrangem a ritme i tempo característics de la sardana i les interpretem amb els instruments més singulars del país.

El vessant solidari de la Contemporània pren  protagonisme atès que la recaptació d’entrades del concert inaugural va destinada a la investigació sobre la fibromiàlgia (FM) i la síndrome de la fatiga crònica (SFC) que realitza la Fundació Vall
d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). El preu de l’entrada és de 10 € i es podran adquirir el mateix dia des de les 20 hores a l’entrada de la Sala d’actes. L’aforament és limitat. Es prega no portar perfums per evitar molèsties a afectats per la Sensibilitat Química Múltiple.

La fibromiàlgia (FM) és una malaltia complexa i crònica que es caracteritza per ocasionar, entre d’altres símptomes, dolor generalitzat de difícil explicació, acompanyat de fatiga. La síndrome de fatiga crònica (SFC) és un desordre debilitant i complex caracteritzat per fatiga profunda que no millora amb el descans i que pot empitjorar per l’activitat física o mental. Les causes de les dues malalties són desconegudes i per ara no hi ha tractament específic. La investigació és l’opció més adient per trobar com es produeixen i com es poden tractar.


Tot el públic assistent al concert inaugural serà obsequiat amb el disc commemoratiu del 20è aniversari, anomenat Vint tocats. En aquest enregistrament hi ha la selecció d’una peça de cada un dels 33 enregistraments de la cobla Contemporània. En el disc hi figura el nom de la peça escollida, el compositor, la col·lecció discogràfica i l’any d’enregistrament. El format per donar cabuda a l’espectacular producció discogràfica ha estat en format d’un curt i un llarg.

www.contemporania.net oferirà la descàrrega gratuïta del disc d’aniversari des de finals del mes de maig. Els interessats podran baixar íntegrament les 33 peces, el format d’impressió de la caràtula i la galeta del CD.


La Contemporània ha obert el món de la cobla i la sardana en àmbits generalistes de comunicació. El passat 24 de desembre vàrem participar amb l’estrena de la sardana SardaRAC1 de Jeroni Velasco al programa radiofònic de RAC1 És Nadal al Món de Jordi Basté des del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Gràcies a aquesta participació, SardaRAC1 ha estat seleccionada per formar part del disc Cançons optimistes per a desinhibits que es distribuirà en format físic conjuntament amb el diari La Vanguardia durant el cap de setmana del 16 i 17 de maig. Aquest disc forma part de la celebració dels 15 anys de l’emissora RAC1.

Per molts anys tocats de Contemporània.


Sabadell, 27 d’abril de 2015

Representant:
Agustí Serratacó i Costa   
Tel. 938 66 00 48 /  618 91 56 63 
  Av. Catalunya, 10, 2n
 08182 Sant Feliu de Codines    info@contemporania.net
www.contemporania.net
www.facebook.com/coblacontemporania
www.twitter.com/contemporania
www.instagram.com/coblacontemporania