dilluns, 17 de gener del 2011

 L’ATREZZO DE LA CONTEMPORÀNIA CAUSA FUROR ALS PREMIS GAUDÍ


JOEL JOAN, ATÒNIT



Després de dos dies d’intensos assajos al Teatre Artèria del Paral·lel, tot està apunt per la gran gala d’aquesta nit, la que serà la III Gala dels Premis Gaudí del cinema català. En aquests assajos, a més de els nervis i imprevistos d’última hora, ha quedat clara una cosa: l’atrezzo de la cobla no deixa indiferent a ningú; ni a la gent del cinema, gent de teatre i de la faràndula, acostumada a veure de tot.


Ahir, en l’assaig general, la cobla es va presentar a una de les dues aparicions que realitzarà a la gala amb les boletes de purpurina que utilitza sovint en les audicions i concerts. La sorpresa d’en Joel Joan, director de la gala, va ser majúscula: es va quedar sense paraules en veure la fila que feien els músics amb les antenes. Fins i tot va semblar que no sabia com definir el què estava veient i es va demanar un dia de reflexió per decidir si la cobla sortirà amb les antenes o no. A la platea hi havia diversitat d’opinions entre els membres de l’acadèmia. A la segona aparició, la cobla es va presentar amb el carismàtic barret negre del “Summermambo” o la “Sardarrumba”, que va tenir més acceptació entre els organitzadors. Així doncs, aquesta nit sortirem de dubtes i veurem com surt abillada la cobla.


La Contemporània segueix, com sempre, aixecant controvèrsies i debats per allà on passa. Esperem que aquesta nit, però, surti tot rodat i la cobla brilli enmig de tantes estrelles. No us perdeu els monòlegs del nostre “amic” Quim Masferrer, tot un mestre a l’hora de fer riure el respectable. 

Serà una nit memorable!