dijous, 27 de desembre del 2007

Diccionari de cobles
(Del segle XIV al XXI)


Fa poc dies vam rebre per correu la darrera entrega de la col·lecció MOS, Diccionari de Cobles escrit per en Jordi Puerto i Parramon.

Primer de tot volem destacar la immillorable edició editorial, que permet d'aquest diccionari ésser una eina de consulta eficaç i duradora.

La feina realitzada pel seu autor Jordi Puerto, periodista i escriptor, és complerta i exhaustiva. Inclou dades de més de mil agrupacions, amb referències
històriques, components i fotografies de les formacions.

Segons ens manifesta el seu autor, en Jordi Puerto, li han calgut deu anys per recollir tot el que ofereix en aquest treball.

Doncs si la Contemporània també hi és present. En la contraportada també hi surt una fotogràfia de la Contemporània al Palau de la Generalitat l'any 2004, a la punta esquerra i un xic escapçada.

En la pàgina 84 trobareu la Contemporània. Ens ha fet gràcia la descripció
"...Fundada el 1995 per Agustí Serratacó i un grup de músics joves, ..." i també "... En el seu criteri de fer de la sardana una festa, el converteix en un conjunt força divertit....".

No sabem si l'Agustí era massa gran, en aquells moments 40 anys, o que era la c
obla de "l'Agustí i sus muchachos". Pel que fa la festa, la sardana és una festa i no pas una processó.

Cal engrescar
molt i molt la nostra dansa per fer-la creixer cada dia més. Des de la Contemporània hi treballarem de valent per fer una realitat molt millor.


Podeu realitzar les vostres comandes a Som. Racolta de dalt, 9 17850 Besalú o a l'adreça: som@garonuna.com. El seu preu és de 20 €.

Bé, una novetat editorial que us recomanem des del blog de notícies més actiu del món de la sardana a la pàgina www.contemporania.net