dilluns, 3 de desembre del 2007

Contemporani premiat

La cobla Contemporània té la satisfacció de felicitar a un dels seus components, en Ivan Joanals.

El 1 de desembre va ser el guanyador del 10è Concurs de Joves Com
positors de Sardanes. La sardana premiada s’anomena "L'arbreda de Can Feliciano". Aquesta és la quarta sardana del compositor. Ivan Joanals i Ametller, de Calonge, té 23 anys i es va iniciar en el món de la música de ben petit a l'Escola de Música de Calonge, amb el piano com a primer instrument. Actualment estudia quart curs de composició a l'ESMUC i el cinquè de grau mitjà de tenora al Conservatori Municipal del Bruc. Es intèrpret de tenora a la cobla Contemporània.

Pel que fa a la sardana premiada us podem aclarir que es dedicada a un paratge bocòlic de Malgrat de Mar ara mateix en perill. Les obres de canalització de la riera de Palafolls al seu pas per Malgrat de Mar, són objecte de polèmica per la tala d'una de les arbredes centenaries més estimades del poble: els arbres de Can Feliciano. La defensa aferrissada de la gent del poble aconseguiren paralitzar per ara la destrucció d'aquest paratge. Des de la Contemporània engresquem a tots els Malgratencs a seguir defensant els seus pocs paratges no encimentats i fomentarem des de la nostra web la difussió de les vostres activitats en defensa de la natura.

Marc Timón de Castelló d'Empúries ha estat premiat per la seva sardana "Cercles d'amistat" en l'apartat de compositors participants en altres edicions que superen els 25 anys. El segon premi ha anat a parar al compositor Carles Martí de Sant Carles de la Ràpita amb la sardana "Un gran camí". Pel que fa el premi del jurat popular, les dues centes persones del públic que van assistir en el concert van escollir la composició "L'avia Teresa", original de Carles Raya, de Terrassa. La Contemporània ha tingut el goig d’enregistrar diversos autors premiats en aquest certamen, tots ells inclosos en la col•lecció Contemporanis. A tots ells moltes felicitats i ànims.

Agraïm la promoció d’aquest concurs on es potencia els nous valors de la composició de sardanes donat que únicament es poden presentar autors menors de 25 anys. Felicitem la iniciativa de la Colla Sardanista Sa Palomera i la Banda i Cobla del Col•legi Santa Maria, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Blanes.

La cobla Contemporània vol seguir donant sortida a nous valors en la composició de sardanes i divulgar les seves obres. Una bona mostra d’això és la convocatòria, per 7è any consecutiu, adreçada a tots els compositors per a que presentin les seves sardanes per a l’enregistrament d’un nou disc compacte, el 7è volum de la col•lecció Contemporanis.

Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos que el termini de presentació d’obres finalitza el 29 de
febrer de 2008.

Us animem a fer-nos arribar particel•les i papers de direcció per aquesta edició a:


Cobla Contemporània

c/ Vèlia, 7, 3r 2a
08027 Barcelona
Tel. 933 49 46 25 - 618 91 56 63
info@contemporania.net
www.contemporania.net

Felicitats a tots i visca la sardana !


Sabadell, 03 de desembre de 2007

Per coneixer més informació de l'autor premiat cliqueu aquest enllanç ----> Ivan Joanals
Per coneixer més informació del paratge amenaçat cliqueu aquest enllanç ----> L'arbreda de Can Feliciano

6 comentaris:

Eloi Montoliu ha dit...

Felicitats Ivan!

Eloi.

Unknown ha dit...

Amb la sardana de l'Ivan, s'han revifat les il.lusions. La sardana hi és, i això sí que no ens ho podrà prendre ningú.
Gràcies pel vostre suport.

Ens veiem aviat, espero.

en Joan de Sa Bardissa ha dit...

Bon dia mainada!

Collons estic ben acollonit! Al final em fareu posar vermell i fins i tot alguna llagrimeta!! Tot sigui perquè es reti un bon homenatge a l'arbreda i aquells que se l'estimen! Gaudiu-la!

Eloi Montoliu ha dit...

Ivan, on és aquesta arbreda?

Eloi.

Eduard ha dit...

Us convido a escoltar sencera la tercera sardana d'en Ivan. El passat dia 1-12-2007 es va radiar en tercer lloc en el programa de Catalunya Radio So de cobla presentat per Ignasi Pinyol.

Durant tres sentmanes aquest programa s'ha fet ressò de la darrera producció discogràfica de la Contemporania: CONTEMPORANIS 6.

copieu aquest enllança a la vostra barra d'adreces:

http://www.catradio.cat/pcatradio/
crItem.jsp?seccio=seccio&idint=584

Sentinella en vetlla: ha dit...

Visca Malgrat amb la seva arbreda!
i Visca Calonge i el seu artista!