dilluns, 24 de setembre del 2007


Contemporani premiat

La cobla Contemporània té la satisfacció de felicitar a un dels seus components;
l’Ivan Joanals.

El Jurat del XIV Certamen Ciutat de Mollet de Sardanes i Música per a Cobla va concedir l’accèssit a la sardana Seny i rauxa, d’Ivan Joanals. Aquesta peça és va estrenar el passat 19 d’agost a la Festa Major de Mollet del Vallès. Agraïm la promoció d’aquest concurs on es potencia els nous valors de la composició de sardanes i obres per cobla. Felicitem la iniciativa de l’entitat sardanista Tradicions i Costums de Mollet del Vallès i de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

La cobla Contemporània vol seguir donant sortida a nous talents en la composició de sardanes i divulgar les seves obres. Bona mostra d’això és la propera presentació per 6è any consecutiu d’un nou enregistrament de la cobla Contemporània Contemporanis 6. Aquest enregistrament torna a sorprendre per la troballa de nous compositors de sardanes que trien la cobla Contemporània com aparador al món sardanístic.

El proper 20 d’octubre a les 19 hores a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet de Llobregat es realitzarà la presentació d’aquest nou enregistrament. A la primera part s’estrenarà la sardana Trenc d’alba d’Ivan Joanals. Aquesta peça ha estat seleccionada per formar part del disc Contemporanis 6.

A la segona part del concert oferirà la nova creació per aquest any; FILMS. La Contemporània es transformarà en els actors d’una intrèpida història de pel•lícula. Gràcies als compositors Martí Fontclara, Daniel Gasulla, Ivan Joanals, Gerard Pastor, Agustí Serratacó i Jeroni Velasco sentirem les famoses paraules SILENCI, CÀMERA ... ACCIÓ ! i ens endinsarem en l’apassionant món del cinema.

Us convidem a una tarda apassionant

Felicitats a tots i visca la sardana !

Sabadell, 12 de setembre de 2007

Apunt biogràfic de l’autor

Ivan Joanals i Ametller
(Calonge, 1984)

S’inicia en el món de la música de ben petit a l’Escola de Música de Calonge, amb el piano com a primer instrument. Guanyador de la categoria de format lliure del Concurs de composició de música per a cobla i sardanes de Mollet del Vallès (2005). Actualment estudia el tercer curs de composició a l’ESMUC i 4t de grau mitjà de tenora al Conservatori Municipal del Bruc. És intèrpret de tenora a la cobla Contemporània.

Sardanes i Obres per a Cobla:
• Ball de Gegants: Obra en seccions per cobla en commemoració del Pubillatge de Palamós (2002).
• Confluències: Poema simfònic per a cobla (2005) Guanyadora del 1r Premi d'Obres de Format Lliure del Concurs de Sardanes i música per a Cobla de Mollet del Vallès.
• Galop Films: Galop d’entrada per a colles (2007) Enregistrat al disc Sardaxou 2 per la cobla Contemporània.
• Ne diuen Júlia: Dedicada a la seva nevoda Júlia Moliné (2007).
• Seny i Rauxa: (2007) Guanyadora de l’accèssit del Concurs de Sardanes i Música per a Cobla de Mollet del Vallès.
• Trenc d’alba: Tercera sardana de l’autor (2007) Enregistrada al disc Contemporanis 6 per la cobla Contemporània.