diumenge, 13 de desembre del 2009


Contemporània solidària


Tenim el goig de convidar-vos a un acte solidari. El p
roper 19 de desembre a les 18.30 hores a la plaça Sant Roc de Sabadell (al costat de l’Ajuntament) la cobla Contemporània oferirà un concert solidari. El motiu és la recollida de fons per un projecte humanitari a la República Dominicana. Aquest acte, organitzat per l’entitat Mans Unides, forma part de la tradició nadalenca de Sabadell.

A la primera part us oferirem la presentació oficial de la nostra darrera producció discogràfica Contemporanis 7. Una mostra de les darreres aportacions en el món de la composició de sardanes per a cobla amb autors joves i autors històrics. Per cloure aquesta part us oferirem la sardana titulada “Mans Unides” d’en Jeroni Velasco, peça que formalitza en format musical el compromis de la Contemporània amb la solidaritat.

A la segona part la Contemporània es transformarà en els actors d’una intrèpida història de pel•lícula i d’una història inoblidable d’estiu. En aquesta part us donarem a conèixer una mosta dels nostres dos darrers espectacles FILMS i STIUS.


Segons anotació de l’estudiós de la cultura catalana, Lluís Subirana: ”Unes suggerents i innovadores seleccions de temes qu
e mantenint l’estructura de la sardana ens aporten un nou aire, una manera nova de gaudir del so dels instruments de la cobla, aquest conjunt instrumental únic al món, capaç d’actuar als escenaris concertístics més prestigiosos i als carrers i les places de pobles i ciutats.”

El febrer de 2007, Mans Unides (ONG) i la cobla Contemporània van arribar a un acord de col•laboració. Els guanys de la venda dels enregistraments dels discs compactes van destinats a assolir una part del finançament de projectes humanitaris pel tercer món. En tots els enregistraments de la Contemporània, de forma ben visible en la seva portada, es reflecteix aquesta col•laboració amb el logotip de Mans Unides i el missatge de cobla solidària.

Estarem molt joiosos de comptar amb la vostra presència i solidaritat.


Us adjuntem nota de l'entitat Mans Unides:


Posa llum a un projecte solidari


El dissabte abans de Nadal (19 de desembre) des de les 6 de la tarda i fins a les 9 del vespre, tindrà lloc la ja tradicional encesa d’espelmes que organitza cada any Mans Unides. S’espera l’encesa d’unes 4.000 a les escales de la parròquia de Sant Fèlix (plaça sant Roc), que seran venudes al preu d’1.50 € unitat.

Enguany serà a benefici d’un projecte per a la República Dominicana. Es tracta de millorar l’economia i la qualitat de vida i nutrició de 100 dones i de les seves famílies rurals (unes 600 persones) del municipi de Luperón, fomentant la producció de derivats de la llet.

Per atraure el públic que circula a l’entorn, es compta amb el so solidari de la Cobla Contemporània que, a ritme de sardana, evocarà conegudes melodies, sense oblidar però, la novetat de la titulada Mans Unides, creada expressament per a aquesta ONG. L’acte finalitzarà amb una cantada de nadales a càrrec d’una coral sabadellenca.

Es necessita vendre moltes, moltes espelmes perquè l’ajuda que arribi a Luperón sigui eficaç. S’espera la contribució de molts, molts sabadellencs i sabadellenques a aquesta festa de llum i so que proposen en vigílies de la celebració de Nadal. Deixem que el seu esperit universal obri els nostres cors i ens faci generosos envers els qui tanta ajuda necessiten.

Al local de Mans Unides, c/ Sant Joan, 20 de Sabadell podeu trobar talonaris amb tiquets equivalents a espelmes per fer amb antelació la vostra contribució al projecte. Les espelmes així encarregades seran col•locades, en nom vostre, pels organitzadors de l’acte.